Sokat gondolkodtam, hogy milyen címen írjak pár gondolatot erről a riportról, mert szó ami szó, kurvára felbasztam az agyam.

Nekem az égadta világon semmi bajom sincs az Ektomorf sikerével. Imádom, szeretem őket, a zenéjüktől pedig feláll a szőröm, jó értelemben véve. A magyar televíziózás szara-mocska azonban jól összefókuszozta Farkas Zoltánékat is.

Természetesen az előtt, amikor az Ektomorf kiment Németországba, híre ment azoknak az atrocitásoknak, amelyekről a riportban szó van. De a Fókusz ferdít, és nem is kicsit. Az ugyanis nem igaz, hogy az Ektomorf magyarországi sikerének gátat szabott volna a tagok roma származása. Annál is inkább nem lehet igaz, mert amit metál-színtéren el lehetett érni ebben az országban akkortájt, azt ez a zenekar ki is pipálta. Hangsúlyozom: Nem állítom azt, hogy az atrocitások nem történtek meg, hiszen anno ennek híre ment underground-metál vonalon, de azt kénytelen vagyok hazugságnak titulálni, amit a Fókusz sugall, vagyis hogy a magyar közönség körében azért nem tudtak Farkasék betörni, mert cigány származásúak voltak. Jelentem, betörtek, és amennyire lehetett ebben az elnyomott műfajban, egy fos országban érvényesülni, úgy nekik sikerült. Farkasék valami olyat tudnak, amit bizony sokan nem a kontinensen: Úgy hozzák ezt a Sepu-szerű, etno-thrash vonalat (picit talán hűebben is, mint kéne), mint annak a rendje, ráadásul olyan durva, vaskos hangzással, mint a medveszar (megdöbbentő hogy otthon veszik fel)! Már akkor tengerentúli szintet képviseltek, amikor a német kiadójuk felfedezte őket. Szóval nem lep meg a sikerük, de nem lep meg az sem, hogy az RTL közszolgálati (!) műsora nem tud úgy ledarálni 4-5 mondatot, hogy abban ne hemzsegjen a szájíze szerinti hazugság!